Categories
Självgodhet

En karl för sin hatt

Idag har jag gjort riktigt manliga och vuxna saker som t.ex. att spela Animal Crossing i sängen mitt på dagen; ta en tupplur mellan 12 och 14; och gräva i trädgården.

Jag har även fixat lufttrycket i hydroforen vi har i källaren. Det är alltså den som sitter mellan vattenpumpen och vattenkranen. Det var lite dåligt tryck i den, så jag fick tömma skiten på vatten (det tog ett tag) och fylla på med luft.

För att jag inte ska glömma hur jag gjorde – och för att någon kanske läser detta och behöver veta hur det går till – så kopierar jag hit mina anteckningar, som ett slags utökat minne. Sjukt att vi har så pass många hjälpmedel för sånt här att det fanimej blir svårt att leva utan efter Katastrofen med stort K, då alla datorer gått sönder, och internet är ett avlägset minne. Nåväl.

  1. Stäng av alla kranar och utgående rör. Vrid upp de svarta rattarna på mätröret så luften kommer igenom.
  2. Stäng av pumpen.
  3. Stäng av vattnet till filtret – den nedre av de två slangarna som går ut bakom huvudröret upp till huset.
  4. Töm ut vattnet via kranen i botten av hydroforen.
  5. Öppna försiktigt luftventilen på toppen av hydroforen, med öppen kran längst ner, och töm ut allt vatten. Det kommer att ta ett tag.
  6. Stäng alla kranar och ventiler. Slå igång vattenpumpen igen.
  7. Justera trycket med de två svarta rattarna. Stäng dem när nivån i mätröret nått markeringen. Använd kranen i botten för att tömma lite så pumpen fyller på snabbare.

Sådärja. Efter allt detta käkade vi sallad och drack vin. Jag lyssnar på Joel Vandroogenbroeck.