Böcker 2021

Jag läste några stycken. Här är mina anteckningar om dem. Har säkert missat att skriva om ett par. Det blev en (dåligt formaterad) lista så jag lägger den bakom en knapp.

Januari 2021

Elevation
Stephen King
Kort och kul och ledsen historia om Scott, som tappar i vikt, och hans lesbiska grannar. Första, och hittills enda, King jag någonsin läst.

Pluto
Naoki Urasawa
Snygg och bra Astro Boy-remake. Lite töntig ibland, men det har väl mer med översättningen än något annat att göra, gissar jag.

Kingdom Come
Mark Waid och Alex Ross
Ganska bra superhjälteserie. Alex Ross är väl bättre på att måla omslag än hela serier, men vissa rutor och sidor var bra som fan. Helt ok story, välskriven och snygg.

Sentient
Jeff Lemire och Gabriel Walta
Snygg serie om barn på koloniskepp i rymden. Inte speciellt djuplodande, men lite tragisk, lite action, lite världsbygge. Och snyggt tecknad, sa jag det?

Februari 2021

The Wild Storm vol 1–4
Warren Ellis, Jon Davis-Hunt, et al.
Tuff serie i en gammal värld jag inte känner till något vidare. Bygger upp bra för en blivande franchise, men uppföljaren är på paus, och sidohistorien om en av karaktärerna har jag inte brytt mig om att skaffa. Tveksamt om Ellis får skriva för DC igen med tanke på att han är en rövhatt.

Midnighter
Steve Orlando, et al.
Han knullar och slåss, knullar och slåss. Ganska kul ändå. Som en kåtare Batman.

Mars 2021

Multiversity
Grant Morrison och folk
Bättre än förra gången jag försökte läsa den. Komplex metaserie, snygg och bra.

Resten av året

The Sunken Land Begins to Rise Again
M. John Harrison
What the fuck did I just read? Jävla bra.

The Dragon Waiting
John M. Ford
Bra åttiotalsfantasy. Tål absolut att läsas om. Kanske lite för dum i huvudet för att fatta den helt.

Ravenor-trilogin
Dan Abnett
Bra Warhammerböcker. Bra böcker. Inte en Space Marine så långt ögat når. Fet action, bra stämning. Ser fram emot att avsluta Eisenhornböckerna och påbörja Bequin-böckerna. Dan Abnett är en jävla bra författare.

Aquaman: Unspoken Water
Kelly Sue DeConnick, Robson Rocha, osv.
Syggt tecknad och rätt så bra historia. Läste den mest för att Warren Ellis hypade den för några år sedan, och för att tecknaren gick och dog helt plötsligt. Kanske köper fortsättningen om den är på rea nån dag.

Beautiful Darkness
Kerascoët och nån annan
Helvetes obehaglig och bra bok. Små människor kommer ur en död flicka i skogen, och det blir bara värre och värre. De dör som flugor. Onda(?) barn. Djur. Blod, eld, död. Fy fan. Rekommenderas å det grövsta.

The Batman’s Grave
Warren Ellis och några till
Tyvärr ganska kass. Alfred var kul i alla fall.

The Founding + Ghostmaker
Dan Abnett
De första två i Gaunt’s Ghosts-serien. Bra skit. Får se om jag orkar läsa 14 böcker till i samma serie.

The Magos
Dan Abnett
Fjärde Eisenhorn-boken. På samma gång vardagsrealistisk och totalt världsfrånvänd Warhammer 40 000-litteratur. Mycket välskriven och rörde sig framåt i bra takt. Magos Drusher var en mycket kul karaktär. Bådar gott inför Pariah.

Pariah
Dan Abnett
Den första delen i Bequin-serien. Har väntat länge på att kunna läsa denna – var tvungen att läsa sju böcker (tre Eisenhorn, tre Ravenor, en till Eisenhorn) före. Gav många bra bilder i huvudet. Läste ut den på en dag, och började på uppföljaren dagen efter. Nu är det bara att hoppas på att han inte tar 9 år på sig (Pariah kom ut första gången 2012) att skriva klart den tredje delen i serien.

Martian Manhunter: Identity
Steve Orlando och Riley Rossmo
Snyggt och bra om J’onn J’onnz, den fulaste (kolla på den där dräkten) snubben i Justice League. Lite yxigt skriven på sina ställen, men fungerar bra som intro till karaktären, och som en bok på egna ben. Vissa sidor är helt stört bra tecknade, och hur de lyckades få till så bra grön färg i fyrfärg övergår mitt förstånd.

Tror jag har läst fler böcker än så här under 2021, men om jag har det så minns jag inte. Däremot har jag tjatat om Mister Miracle och My Favorite Thing is Monsters under hela året, fast jag läste dem under 2019–2020, så det är möjligt att jag blandar ihop saker och ting. Hur som helst… under 2022 ska jag läsa minst en bok!